Blog Pinterest pins maken met Canva

Pinterest pins maken met Canva – voor professionele pins

Pinterest pins maken met Canva verbetert jouw zichtbaarheid en zorgt voor meer traffic naar je website. De makkelijke tools veranderen gewone foto’s in aantrekkelijke communicatie met sterke call-to-actions. Krijg een groter bereik met jouw professionele pins.

Pinterest pins maken met Canva

Jaren geleden vroeg ik me af hoe iedereen die ontzettend mooie Pinterest pins maakte. Ik baalde als een stekker van mijn onkunde in Photoshop en Illustrator. Tot ik ontdekte dat Pinterest pins met Canva maken de oplossing is. Nu maak ik voor meerdere businesses prachtige pins met een professionele uitstraling. Sterker nog, ik gebruik Canva voor bijna alles!

Het makkelijke gebruik van Canva

Canva is een gratis online design werkplaats. Hier maak je gemakkelijk social media visuals, posters en presentaties. Voor elke mogelijke visual is er een template.

Studio-Dani-Pinterest-pins-maken-templates

In de toolbox van Canva staan templates speciaal voor Pinterest pins. Deze hebben de juiste afmetingen en je kunt kiezen uit verschillende thema’s. Heb je eenmaal een template gekozen, dan kun je beginnen met bewerken. Kleuren, teksten, lettertypes, media en elementen kunnen worden aangepast of vervangen. Daarnaast kun je eigen foto’s uploaden voor gebruik.

Als je geen gebruik wilt maken van templates, kun je ook zelf aan de slag met alle functies. De tools aan de bovenkant en linkerkant zijn erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te vinden.

Studio-Dani-Pinterest-pins-toolbox

Waarom Pinterest belangrijk is

Pinterest is één van de beste platforms om traffic naar jouw blog te krijgen. Gebruikers zijn op zoek naar mooie visuals, inspiratie en informatie. Het platform is dan ook een online zoekmachine en geen social media.

Pins met een duidelijk onderwerp en belofte leiden tot lezers die daadwerkelijk interesse hebben in jouw content. Door regelmatig herkenbare inspiratie te delen, vergroot je jouw community.

Het mooie is dat gebruikers alleen te zien krijgen waar zij interesse in hebben. Als bedrijf bereik je daardoor beter jouw doelgroep. Ook wordt content razensel verspreid en heeft het een lange houdbaarheid. Maanden en zelfs jaren na de pin blijft jouw content zichtbaar. Hoef je niks extra voor te doen.

Tips bij het maken van Pinterest pins

  • Houd jouw eigen huisstijl erbij
  • Zorg voor een herkenbaar en duidelijke kleurencombinatie
  • Geef een heldere titel
  • Geef lezers een belofte
  • Voeg altijd jouw bedrijfslogo of website toe

Leer meer over Canva

In één middag leer jij en jouw team hoe je professionele visuals maakt met Canva tijdens mijn groepsworkshop. Word een pro in presentaties, brochures en social media content. Bel, app of mail mij voor meer informatie.


Laatst bewerkt: 19 februari 2021


Regelmatig deel ik kennis, toffe projecten, eigen blogs en artikelen van collega-experts via social media. Connect als je op de hoogte wilt blijven:
www.instagram.com/studiodani.nl/
www.linkedin.com/in/daniellevdberg